ATELIERUL de DAME – O călătorie către femeia autentică

atelierul de dame nou2

 

De-a lungul istoriei s-a tot răspuns în fel și chip la întrebarea “cum trebuie să fie o femeie?”. S-au enunțat definiții, s-au creat reguli, ba chiar s-au pronunțat legi.
Femeile s-au străduit (sau nu) să se supună acestora, fiind catalogate drept “cuviincioase” sau “necuviincioase”, după caz. Astfel au trecut de la “slujnica smerită” la “păpusa de porțelan”, apoi, odată cu feminismul – la “femeia bărbat”, ca în ultimii ani să revină din nou în trend “păpusa”, cu un “update” de “carieristă”. Fiecare generație dorește să aducă o corecție “functiei” de femeie, considerând că nici cum a fost, dar nici cum este, nu e bine.
Chiar și noi ne uităm în jur și strâmbăm din nas la toate aceste etichete. De ce? Pentru că nici una dintre ele nu ne reprezintă. Pentru că toate aceste definiții, reguli sau legi sunt aplicate dinspre exterior, nerăspunzând la adevărata întrebare:

“Cine este femeia?”

Nimeni nu trebuie să ne învețe cum să fim femei și nici nu poate s-o facă.
Nimeni nu poate spune “esti femeie dacă…”
Putem, în schimb să descoperim/recunoaștem cine e femeia din noi, cum e ea și ce mesaje trimite lumii din jur. Putem înțelege care e treaba și rostul nostru aici, ce putem oferi și primi cu adevărat.

Știm că suntem femei, dar ne manifestăm oare într-un mod autentic sau după cum ni s-a sugerat? Și dacă ni s-a sugerat, e greșit sau benefic? Până unde ne pot ajuta cutumele și care e punctul din care încep ele să sufoce reala noastră personalitate?

Știm să oferim celor din jur cea mai bună variantă a noastră sau doar ne comportăm defensiv pentru a ne ascunde complexele?

Cerem ce ne dorim, ce avem nevoie sau așteptăm să primim ceea ce am fost învățate că ar trebui să primim?

Ce este feminitatea? Se poate ea manifesta pe deplin în solitudine sau are nevoie de relaționarea cu alții / sexul opus? O putem învăța din cărți sau doar prin experimentarea directă?

Ce diferențe există între femeia în societate și cea din spațiul intim al căminului? Sunt aceste diferențe importante?

Acestea sunt doar câteva din întrebările la care vom căuta răspuns în Atelierul de Dame.
Anul trecut l-am structurat ca un singur atelier, pe durata a trei zile, dar acum, pentru a ne oferi suficient spațiu și timp, l-am împărțit în trei module a câte două zile fiecare:

Dama de Verde – femeia în societate
-ne vom pune atenția asupra imaginii noastre, asupra provocărilor întâmpinate în profesie, la locul de muncă și asupra ideii de carieră vs. vocație.

Dama de Roșu – femeia acasă
-vom pătrunde în spațiul intim al relațiilor de familie, vom găsi modalități prin care să devenim adevăratele regine ale căminului nostru.

Dama de Negru – femeia interioară
-vom descoperi locul tainic din interiorul finitei noastre, cu toate minunile lui, locul de unde izvorăște puterea, strălucirea și măreția Femeii.

Nu te invit la un curs sau seminar, ci la un atelier practic, în care să punem cărțile pe masă, fără măști, cu sinceritate, în care să descoperim femeia autentică din noi, în toată puterea și frumusețea ei.

Poți fi la curent cu programul întâlnirilor prin e-mail (apăsând butonul “Folow”) sau urmărind pagina Dar de Daria.

logo-mama-redesign

Design grafic: Irina Maria Ganescu

7 gânduri despre „ATELIERUL de DAME – O călătorie către femeia autentică

  1. […] În cartomanție, figurile de verde reprezintă, în general, persoane de stat, “uniforma” sau relațiile profesionale. Acesta este motivul pentru care am ales Dama de Verde ca simbol al acestui atelier, primul din cadrul Atelierului de Dame. […]

  2. […] cred că puteam alege un moment mai bun pentru acest Atelier de Dame, de aceea mulțumesc Cerului că l-a ales pentru mine, că a făcut, ca de obicei, în așa fel […]

  3. […] a doua întâlnire din cadrul Atelierului de Dame ne vom concentra pe viața de familie, pe rolul femeii în casă (cămin) și pe puterea ei de a […]

  4. […] popas din Atelierul de Dame este în inima femeii, cea mult cântată sau blamată (după […]

  5. […] În cartomanție, figurile de verde reprezintă, în general, persoane de stat, “uniforma” sau relațiile profesionale. Acesta este motivul pentru care am ales Dama de Verde ca simbol al acestui atelier, primul din cadrul Atelierului de Dame. […]

  6. […] În cartomanție, figurile de verde reprezintă, în general, persoane de stat, “uniforma” sau relațiile profesionale. Acesta este motivul pentru care am ales Dama de Verde ca simbol al acestui atelier, primul din cadrul Atelierului de Dame. […]

  7. […] După o zi cu mama a urmat o zi cu ‘Damele mele’ (cum îmi place să le spun). Aceste femei fantastice care mi-au făcut onoarea să mi se alăture în Atelierul de Dame. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s